Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán

Az Aranykorral elindult a lehetőség, hogy az isteni tiszta jót megtapasztaljuk. Lelki napsütéses áldást! ujaranykor kukacgmail.com

A sors kit hova vezet IV. rész:

Az életút

Szerző: Gyarmati Gábor | 2014.01.05.

Az életút = szellemi út. Amíg szellemünknek megfelelően és nem az egonkat kiszolgálva élünk, addig biztosan az életutunkat járjuk. Nem a fizikai hely jelenti az életút helyét hanem a gondolkodásmód, a szellemi út, amit éppen belül megélünk.

 

Az ember az életútját magasan kezdi. Pontosan ott, ahol Isten a legközelebb van. Aztán eltér a családi nevelés, majd barátok (vagy ellenségek) miatt, majd párkapcsolata(i) miatt. A gyermekei miatt sohasem. Hisz a gyerekek kivételével a felsoroltak befolyásolni akarják így vagy úgy, apróbb vagy nagyobb dolgokban. A gyerekek amíg igazán gyerekek és nem kis vagy nagy felnőttek, elfogadják a szülőt olyannak, amilyen. A magukat felnőtteknek tartó olyan gyerekesen élő amúgy felnőtt családtagok, barátok és párkapcsolatok tanácsai viszik félre az életutat. De természetesen nem ők a felelősek, hisz sokan mondanak sokfélét és a mi felelősségünk, hogy hallgatunk-e rájuk és a mi bajunk, hogy miben követjük a „tanácsaikat”. S mivel ők a maguk nevében, maguk szempontjából, s ne adj Isten maguk érdekében adnak tanácsot, ezért sokszor a tanács nem annak szól, akinek mondják, hanem saját maguknak. Így sokszor egy másnak szóló tanács miatt cselekszünk meg valamit, amit nem is kellene. De a gyermek szintű felnőttek ezt nem veszik észre, hogy félrevisznek, hisz nekik a másik figyelése, hibáztatása fontosabb. S így elkerülhetik a felelősséget saját magukkal való szembenézéssel. Mi pedig meg szeretnénk nekik felelni. Így természetesen nem hibáztathatunk senkit, ha rosszul éljük életünket, csak azért mert hallgattunk mások (jó vagy rossz) tanácsaira.

Az életútról mint autópályáról letérés alsóbbrendű utakat, sőt földutat, vagy úttalan lelki utat is hozhat magával. Attól függően mennyire nagy az eltérés. S visszatérni is ugyanilyen nehéz, minél rosszabb minőségű útról tér vissza az ember az autópályára, az életútjára.

Miként lehet az életútra visszatérni?
Egy felismerést követő elhatározással. Egy döntéssel. És egy lépéssel. E három lépcső mindegyike kell a továbblépéshez.
1. Elhatározás. Amikor valaki felismeri, hogy valami nem jó az életében, még nem biztos, hogy tudja, melyik életterülete az, amelyiken a gond van. Olyan mint, amikor valakinek először fáj a foga, nem feltétlenül tudja elsőre behatárolni, hogy melyik a rossz fog. Azt sem biztos, hogy tudja, hogy rossz úton, vagy legalábbis az ő életútjától eltérően jár. De előbb utóbb rájön valamire. Egy belső felismerés elhozza őt oda, hogy figyeljen oda, mert valami nincs rendben az életében. A kérdés, hogy mikor, amikor még könnyen menthető az a párkapcsolat vagy az a munkahelyi mondjuk kollegiális probléma vagy a párkapcsolat már csak szakítással, a munkahelyi gond csak munkahely váltással küszöbölhető ki. Ezek a felismerések természetesen mind a hét életterületen előfordulhatnak.

A felismerés mindig elérkezik. Általában ha az ember kevésbé függ a negatív energiájú dolgoktól, akkor belső felismeréssel is elérkezik hozzánk. Ha az illető függ a negatív dolgoktól, akkor mindig betegséggel, balesettel vagy más bajjal érkezik az „égi postás”, hogy téves útjáról figyelmeztesse a tévelygőt. Ilyenkor ágyba kerül a beteg vagy a balesetet szenvedett és el tud gondolkozni, illetve kénytelen meghallgatni az égi postást, hogy mit üzen neki.

A felismerés után. Mindig elhatározás születik. Nagyon kevés az olyan ember akinek legalább az elhatározás nem születik meg. Azok nagyon mély alkoholisták vagy más bajban levő egoval beburkolt, eltompult lelkűek, akik nem éreznek valamit belül, lelkiismeret-furdalást vagy egy belső hangot. Egy normális ember, akinek vannak tiszta pillanatai, valamikor előbb vagy utóbb be fogja engedni az üzenetet. S aztán belsőjén múlik, hogy az elhatározás után tovább tud-e lépni a döntés felé. A változás, változtatás felé.

2. A döntés az már az új út felé tett második belső lépés. Ez még ugyan gondolati, de már egy olyan felismerést és elhatározást követő lépcső, amely komolyabb mértékben befolyásolja az életét és ha maga nem is mer lépni (ami ennek a folyamatnak a harmadik lépcsője lesz), akkor is fog kapni égi segítséget. Azonban, ha nem lép és megmarad ezen állapotában, akkor hamarosan újra végig kell járja a felismerés/elhatározás, döntés, lépés hármas lépcsősorát egy másik (általában erősebb mértékű) betegséggel, balesettel vagy más figyelmeztetéssel.

Az olyan nyitott lelkűek számára, ha kihagyták a hármas lépcsőt, akik addig csak lelki figyelmeztetést kaptak, a következő alkalommal, már szintén beléphet az életükbe egy kellemetlen esemény, ami biztosan megakasztja őket addigi rossz útjukon és elgondolkoznak és talán lépnek.

3. A lépés. Amikor az ember felismer és elhatároz valamit, a legnehezebb a fizikai kivitelezés, vagyis a lépés. Bármi is az, egy szokáson változtatás vagy netán költözés, akkor is nagy mértékben befolyásolja a hétköznapjait. Kevésbé tud a munkájára koncentrálni, párkapcsolatával, gyermekével türelmetlen lesz. Többször kell nekifutnia mindennek, akár még a főzésnek is, mert nem sikerül olyan jól, ahogyan szokott, hisz mindig kimarad valami, a figyelmetlensége miatt. Mert belül már a változáson dolgozik. S ez mindenképpen kibillenti a hétköznapi menetrendjéből. S a lépés előbb utóbb bekövetkezik. S ha jó lépéseket tesz, akkor visszatér kis idő múlva az életútjára. De ez természetesen már más hétköznapokat hoz magával, mint amik addig voltak. Valamelyik vagy több életterülete teljesen más lesz.

Amikor egy ideig nem az életutunkon járunk az a mélység, a gödör. Amikor vissza helyezzük magunkat, felemelkedünk az életútra, az az emelés. Mint amikor a kisiklott vonatot visszaemelik egy másik jó sínre. Ez az emelés. Szédüléssel jár. Hisz ha kinézünk a vonatból szédülünk.

Milyen utóhatásai vannak az egykori rossz úton járásnak.

A rossz úton járásnak mindig vannak hátulütői, amik később jönnek, ütnek vissza, mint ahogyan a bank kölcsön utóhatásai is. Amikor felveszed nagy mosoly ül az arcodon, hisz megoldódott a problémád. De valóban megoldódott? Hisz a törlesztőrészletek egyszer elindulnak, a kamatokról nem is beszélve. Olyankor már nem olyan széles az a mosoly. Így természetesen a rossz úton járásnak is van visszhangja minden életterület esetében. Ha valaki alkoholista és le is tud szokni, de 10 évnyi alkoholizmus a szervezetében és az arcán biztosan nyomot hagy. Maradékkal. Így van ez egy rosszul megélt lelki életnél is. Tulajdonképpen minden mindennel összefügg.

copyright: Istené

 

 img_8397.jpg

 

A gondolkodó fa előtt a pad is hóba burkolózik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 22
Tegnapi: 20
Heti: 63
Havi: 772
Össz.: 145 379

Látogatottság növelés
Oldal: A sors kit hova vezet IV. rész: Az életút 2014.01.05
Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán - © 2008 - 2018 - ujaranykor.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: ujaranykor.hupont.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »