Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán

Az Aranykorral elindult a lehetőség, hogy az isteni tiszta jót megtapasztaljuk. Lelki napsütéses áldást! ujaranykor kukacgmail.com

Ide utazz nyáron! – Gaja-patak

Szerző: Gyarmati Gábor  |  2013.06.19. Lexi.hu

A gyönyörűséges erdei kirándulóhely népszerű rejtőzködési lehetőség mindazok számára, akik szeretik a nyugodt, családi kiruccanásokat, és mégsem zavarja őket, ha mások is élvezik a természetet.

A Gaja-patak völgyét most a fehérvárcsurgói víztározó mellől közelítjük meg. Az erdei gyalogút bevezet egy kis tóhoz, amely a patak oldalvizét tárolja. A mezőn pici menedékházszerű épület vár bennünket, és fedezéket ad a hirtelen lezúduló esők és tűző napsütés esetén. Mellette egy büfé és kulturált illemhely is található. A közelben van egy erdei szentély, amely keresztjével és ülőhelyeivel kellemes lelki kikapcsolódást hoz. A tó melletti mezőn található játszótéren a csemeték élvezhetik a napot, miközben homokvárat építenek, hintáznak, vagy mászókáznak. A tó mögött az Öreg-hegy mosolyog ránk. Ha tovább gyalogolunk a folyó mentén a folyás irányával szemben, immáron a hídon átkelve a bal oldalon, akkor a következő nevezetességekkel találkozhatunk: Ádám–Éva-fa, amelyek egykor itt álltak. Ma az egyik ledőlt fa törzse hidat képez a két part között, és átegyensúlyozhatunk a folyó felett. Továbbhaladva a Sobri Jóska barlangja nevű hely következik, szemben a Sas-heggyel. De nem sorolom tovább a látnivalókat – a Gaja-patak messziről érkezik, és sokáig lehet túrázni mellette, rengeteg neves helyet meglátogatva.

Ám a kilátás és érzés az, ami igazán csodálatos élmény mindannyiunk számára. Sokszor kijárok, felülök az öreg-hegyi kilátó tetejére, és nézem a távolban a madarak szárnyalását, s érzem, hogy a lelkem is így szárnyal most.

A természet ittlétünkkor mindig megtanít bennünket boldognak lenni.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 34
Tegnapi: 16
Heti: 335
Havi: 1 486
Össz.: 142 206

Látogatottság növelés
Oldal: Ide utazz nyáron! – Gaja-patak
Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán - © 2008 - 2018 - ujaranykor.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: ujaranykor.hupont.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »