Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán

Az Aranykorral elindult a lehetőség, hogy az isteni tiszta jót megtapasztaljuk. Lelki napsütéses áldást! ujaranykor kukacgmail.com

Tükör

Szerző: Gyarmati Gábor  |  2013.07.16. Lexi.hu

Amikor a buszon ülsz, és kinézel az ablakon, a busz látványa tükröződik egy elszaladó kirakatban. Tudod, nem te látszol, hanem a busz. Kifelé nézel magadból, és mégsem te vagy a tükörben, hanem a busz, amelyen utazol.

Amikor szendvicsember vagy, rád húznak egy állatos jelmezt, ilyenkor másnak látszol kívülről, mint amilyennek addig látszottál. A számodra ismeretlen ruhájú, máshogy kinéző valaki valójában te vagy belül, de most egy jelmezes néz vissza rád az utcai üvegről.

A külsőnk mindig változik. Nemcsak a testünk, hanem öltözékünk és környezetünk is. Amikor a lelkünk kinéz a testünkből, mindig tudja, hogy a test csak egy átmeneti forma, amely 1-100 évre adatott, kinek-kinek más időre.

A lélek hosszabb távon él. A szellem örök.

Az ego rövid távra tervezett, a földi életre. Megijed a buszból kinézve vagy a szendvicsember jelmezből kitekintve, hogy a teste most buszhoz hasonlít vagy Scooby Doo-hoz.

Testünk csak egy váz, lelkünk földi képviselője. Földi feladatainkhoz szükséges ez a külső azért, hogy megélhessük ezt a sok izgalmas dolgot, megtapasztalhassuk a materiális világot. Az ettől való függés és szükségletek, mint az étkezés, ruházkodás, szépítkezés és sorolhatnám, nem emelnek belső értékünkön, legfeljebb átmenetileg szebbé tesznek bennünket. Kívülről. De belül nem. Talán az önbecsülésünk emelkedik kissé. Átmenetileg.

Azt mondják, a földön kétszer annyi nő van mint férfi, ezért csinosítják magukat a nők. Nem tudom. Az állatvilágban a hímek a díszesebbek. Bármi is az oka külsőnk különbségének, vagyis hogy a nők szebbek, mint a férfiak, ez így van jól, ahogy van. Mindig fejben kell tartani, hogy  tudásunk az auránkban van, a szellemünkben. A külső nem mi vagyunk. Az értékedet, hogy ki vagy, és mennyit érsz, nem a társadalmi helyzeted vagy az öltözködésed határozza meg.

Van olyan hely, nem is kevés, ahol a szálloda főbejáratán csak a jól öltözött vendégek mehetnek be. A takarítónő és a többi alkalmazott a hátsó ajtót kell használja. Mindez csak azért, mert az elöl bemenők szerint társadalmilag vagy öltözködése okán a másik "csak" takarítónő, nem méltó a főajtóra. Csakhogy a takarítónő és más segítők nélkül kis előkelő világukat felenné a mocsok. Vagyis vannak még helyek, ahol a külső határozza meg az értéket.

Belül kell helyretenni minden esetben, hogy kik is vagyunk, és mit is keresünk itt, a földön, az élet nevű gyorsvonaton. Hisz csak emberek vagyunk, mindannyian egyformán fontosak és jók. Mindenki egyformán jó ember, akármilyen is a külsője. S lehet, hogy jelenleg nem a rátermettsége, hanem a bátorsága vagy netán a vakmerősége mutatja a földi elhelyezkedését, azt, hogy mit tudott ő vagy az ősei kiharcolni maguknak. A belső értékei viszont mindenkinek isteniek. Főleg ha mindenki el is hiszi ezt magáról.

Most már itt az ideje, hogy az embereket belső értékük alapján nézzük és értékeljük. Hisz hajléktalanból is válhat lelki tanító, a társadalom cirkuszából elvonult mester is lehet példamutató, s a hétköznapi feladatokat baj helyett kihívásnak tekintő kétgyermekes anya is lehet sikeres önmagát és másokat építő példakép.

Nem csak a külső, a rang, a pozíció vagy az öltözködés számít. A lelked és a szellemed az irányadó, s az belül van láthatatlanul, mutatva, éreztetve azt, mennyit is érsz.

A természetben is ott van ugyanaz az igazság, mint az életünkben. A napsütésben néha a víz nem látszik, csak a vízen tükröződő fa és a felhők. Ettől még a víz, az víz. A víz nem fa és nem felhő, azok csak rajta tükröződnek, hanem víz, amely a mélyben is víz.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 16
Heti: 331
Havi: 1 482
Össz.: 142 202

Látogatottság növelés
Oldal: Tükör
Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán - © 2008 - 2018 - ujaranykor.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: ujaranykor.hupont.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »