Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán

Az Aranykorral elindult a lehetőség, hogy az isteni tiszta jót megtapasztaljuk. Lelki napsütéses áldást! ujaranykor kukacgmail.com

Hány évesnek látjuk egymást?

Szerző: Gyarmati Gábor  |  2013.07.31. Lexi.hu

Egy érdekes kísérlet ébresztett rá valamire az elmúlt időszakban: arcuk és kinézetük alapján kellett megbecsülni emberek életkorát. Mivel utólag megmondták a valódi korukat, az eredmény nagyon érdekes volt. 

Nagyon sok embernél – akiknek megbecsültem az életkorát – 15-20 évvel fiatalabb kort mondtam a valódinál. Csak azoknál tippeltem magasabb korra, akiknél egyértelmű, látható jelei voltak az öregedésnek: kifejezetten öreg, gyűrött arc, hajlott test, ősz haj – és még sorolhatnánk. Ebben a kísérletben nem az udvariaskodás, hanem belső érzéseim vezettek. Azokra mondtam, hogy fiatalok, akik lelkükben fiatalon élnek. Mindegy, hogy kívül már 40 évesnek látszanak, számomra ők fiatalok. Ebből bizonyosodhattam meg arról, amiről már korábban is tudtam: magamat sokkal fiatalabbnak érzem, mint amennyi valójában a naptár szerint vagyok.

Ezen kísérlet alapján bebizonyosodott, hogy mindig annyival fiatalabbnak vagy idősebbnek látjuk a másikat, amennyivel fiatalabbnak, idősebbnek érezzük lelkileg magunkat.

Térjünk hát vissza az emberek életkorára! A naptárak szerinti életkor kezdetét belevésik az anyakönyvbe, és utána ebből számoljuk földi előrehaladásunkat az időskálán. De mi a helyzet a lelki időnkkel? Akik hisznek a lélekvándorlásban, azok tudják, hogy egy lélek nem első életét éli most itt, e földön, és hogy minél több életet élt meg, annál tapasztaltabb, fejlettebb feladatot kap.

Mi, akik itt vagyunk a földön, minél több nehézségen mentünk keresztül, minél fejlettebb lélekkel érkezünk ide születésünkkor, annál könnyebben vészeljük át az új feladatokat – vagyis egy belső lelki bölcsesség ad mindannyiunknak lelki fiatalságérzetet.

Mindenkit fiatalnak látunk, mert az életben még sok dolgunk van, és ezt fiatalon könnyebb megélni. Annak ellenére, hogy a lelkünk fiatalosan kezeli életünket, a testünk lassan, de biztosan korosodik. Azt már megtapasztalhattuk, hogy amit fizikailag könnyen elvégeztünk tíz éve, ugyanaz tovább tart ma, vagy jobban megvisel bennünket, ha bizonyos x-eket átugrottunk földi időszámításunkban. Pedig többet tapasztaltunk, és jobban meglátjuk a megoldást, a test mégis nehezebben viseli ezt a megterhelést. A lélek viszont, mintha megállna az időben, nem veszi észre az életidő eme haladását, és nem foglalkozik azzal, hogy a test milyen életkori tüneteket mutat, vagy milyen lassulásokat tapasztal.

A lélek örül az életnek, és mindig a legjobbat szeretné, hisz abban, hogy az élet, amelybe beleszületett, mindig rengeteg csodát és kincset hoz, és mindezt lelkünk pozitív attitűdje alapján be is vonzza, hiszen azt a sok bajt, amit átéltünk, már másként kellene gondolnunk. Ám mindig van egy belső tartás, mely felemel és húz felfelé, hogy ezek a bajok ne fájdalomként jelenjenek meg hosszú távon az életünkben, hanem bölcs tanításokként, felismerésekként. Még akkor is, ha a fájdalom rövid távon ott van a lélekben, testben. Azonban az elmúlik, főleg akkor, ha tudunk megbocsátással lenni magunk és mások hibái iránt. Amikor minden reggel és este ezzel a megbocsátó gondolattal tudunk felkelni és lefeküdni, akkor jobb életünk lesz. Ez ugyanis nem  verseny, hanem egy lelki fejlődési spirál, amely felfelé halad, amikor felismerünk valamit. S ha igazán szeretnénk, akkor jó dolgok történnek velünk, mert ezt vonzzuk magunkhoz – még a legnagyobb bajok idején is, ha hiszünk ebben.

Ezért van talán, hogy én mindenkit fiatalabbnak látok és kezelek, mert szeretem őket, erejüket, és tiszteletben tartom a nagyságukat, amit lelkükkel elértek. Nem a tárgyi javak az igazán fontosak, hanem a lelki előrehaladások a lényegesek!

Élj te is úgy, hogy örökké fiatal légy lelkedben, és csak a tested öregedését kelljen megtanulnod. A lelked örök magadba vetett hiteddel ad mindennapi túlélést és felemelkedést, s  lelki fiatalságod nemcsak tested öregedését figyelheti meg, hanem szellemed bölcsülését is. Jó ez nekem, s jó ez neked is.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 16
Heti: 311
Havi: 1 462
Össz.: 142 182

Látogatottság növelés
Oldal: Hány évesnek látjuk egymást?
Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán - © 2008 - 2018 - ujaranykor.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: ujaranykor.hupont.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »