Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán

Az Aranykorral elindult a lehetőség, hogy az isteni tiszta jót megtapasztaljuk. Lelki napsütéses áldást! ujaranykor kukacgmail.com

Megszelídíteni az életet magunk körül

Szerző: Gyarmati Gábor  |  2013.10.02. Lexi.hu

Mindenki megszüntetni akarja a rosszat. Pedig egyszerűen csak meg kell változtatni: jóvá. Egy mínusz előjelre egy függőleges vonalat szükséges húzni. Csak egy tollvonás az életre. Negatívból pozitív. A vízszintes vonalra, mely a stagnálás, fentről lefelé érkező erővel egy keresztet rajzolunk, s az egykori belső börtönünk végtelen tágas szabadsággá alakul.

A negatív gondolkodásmód hatásait ismerjük, mind lelki, mind testi vonatkozás szempontjából. Ismerjük hát meg milyen az, amikor mindig boldogan ébredünk, és a napunkat is vidáman éljük meg, majd este szeretettel, hálával eltelve térünk nyugovóra, s ha nehézség jönne is, gyorsan átlépünk rajta. Hisz nehézségek mindig azért merülnek fel, hogy megtanítsanak valami újabb jóra, amikor rájövünk az egész lényegére. Amikor megvilágosodik előttünk az addig szürkének látott vagy hitt valóság, és megmutatja, hogy mi is az, amiért élünk valójában.
Ezért csak egyetlen mozdulatot kell tennünk, de azt mindig meg kell lépnünk: a mínuszból pluszt csinálni.

Ehhez erőfeszítést is kell tenni, ahogyan a kis herceg is megszelídítette a rókát.

Tudjuk, hogy ingyen nem adnak semmi jót. Lelkileg és fizikailag mindenért meg kell dolgoznunk.
Hadd meséljek el egy történetet. Amikor megkaptam első okostelefonomat, volt benne egy mindenki által ismert szolgáltatás. Elkezdem gépelni egy szó első betűit, és feldob a szöveg fölé 3-5 szót, ami az általam írt betűkkel kezdődik. Azokból választhatok, vagy tovább gépelek. Ami fura volt nekem, hogy ha melléknév vagy fogalom jött, az a kezdetekben mindig negatív kicsengésű szó volt. Pedig ezt a gép vagy az azt gyártó programozó adta. De az is lehet, hogy én vonzottam be magamnak a negatív szavakat a gondolkodásommal. Például elkezdtem gépelni a „gyönyörű” szót, s a harmadik betű gépelésénél ilyen szavak jöttek fel: gyönge, gyötrelmes... Hadd ne soroljam… A „gyönyörű” szó még véletlenül sem jelent meg. Ez így volt egy ideig. Először zavart, aztán rájöttem: meg kell tanítanom a telefont pozitívan gondolkodni. Hisz új begépelt szavakat meg tudott jegyezni, s ha gyakran használtam, akkor elkezdte feldobni vagy felkínálni ezeket a szavakat. Így mivel inkább pozitív szavakat használtam, használok az életemben, a telefon is pozitív szavakat kínál fel. Ma ha begépelem a „gyönyörű” szót, akkor rögtön felkínálja a „gyönyörű” meg a „gyöngy” szót is. Egykor erőfeszítést kellett tennem, hogy telefont használó pillanataimat pozitívabbá tegye, de megérte. Ma már elkerülnek a rossz szavak, s én is igyekszem elkerülni őket.


Csak egy tollvonás az egész, és az életet megszelídítjük magunk körül. S ez mindenkinek jó.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 41
Tegnapi: 20
Heti: 82
Havi: 791
Össz.: 145 398

Látogatottság növelés
Oldal: Megszelídíteni az életet magunk körül
Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán - © 2008 - 2018 - ujaranykor.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: ujaranykor.hupont.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »