Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán

Az Aranykorral elindult a lehetőség, hogy az isteni tiszta jót megtapasztaljuk. Lelki napsütéses áldást! ujaranykor kukacgmail.com

Természetünk energiája

Szerző: Gyarmati Gábor  |  2013.08.29. Lexi.hu

Minden embernek van energiája. Energiánk szintje, ereje bizonyos határok között folyamatosan mozog. Attól függően, hogy valaki jó- vagy rosszkedvű, illetve stresszes vagy nyugodt, más és más az energia szintje. Sőt, attól is függ, mit csinál, hol van, kivel, milyen körülmények között, milyen élethelyzetben, környezetben.

A pozitív gondolatok, cselekedetek, tulajdonságok és érzések növelik az energiaszintet. A negatív gondolatok, tettek, tulajdonságok és lelki állapotok csökkentik. Sokáig lehetne még sorolni a tényezők sokaságát, melyek befolyásolhatják. Minél magasabb valakié, annál könnyedebben éli meg, veszi tudomásul az életet, még annak nehézségei, gondjai ellenére is.

Minden park és erdő rendelkezik energiájával, s minél nagyobb, minél több fa nő benne, minél kiterjedtebb területen van fű, bokor, virág és más természeti szépség, annál magasabb, jobb az energiaszintje. A parkok, de főleg az erdők energiaszintje mindig magasabb, mint az emberé.

Ha kimozdulunk a természet lágy ölére, akkor feltöltődünk energiával. Hosszú erdei séták során, esetleg csendben vagy madárcsicsergéses háttérrel egy padon való üldögélés során megnyugszunk, belül elcsendesedünk. A zsivaj, a stressz átadja helyét a csendnek, a nyugalomnak, a belső szépségnek, a pozitív gondolatoknak, a jó érzésnek. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy ott és akkor nem gondolkozunk földi dolgokon, mint a pénzügyi helyzet, a hétköznapi problémák és a feladatok. Ha ezt akár 10-15 percre félre tudjuk tenni, attól nem dől össze a világ, viszont a mi kis belső világunk az erdei csend által helyreáll.

Gondolkodjunk inkább a természet gyönyörűségére, a patak csörgedezésére, a kedvesünk ölelésére, gyermekeink ügyes lépéseire, a barátunk kedves szavaira, a fák nyugalmára és saját lelki épülésünkre! Gondolkodjunk bármin, ami jó érzéssel tölt el! Vagy akár ne is gondolkodjunk, csak hagyjuk, hogy a természet nyugalma áthasson, átáradjon ránk. Így egyre nyugodtabbá és nyugodtabbá válunk. Ez az összhang, a belső csend visszanyerése, a felemelő gondolatok és érzések, lelkileg felemelnek. Így lesz energiaszintünk egyre magasabb. Ehhez szükségtelen italt, ételt fogyasztanunk, tárgyat vásárolnunk. Csak mi kellünk és a nyugodt környezet, mint például egy erdő. Az kell, hogy ott legyünk teljes lelkünkkel a természetben. Nem a tegnapban, nem a holnapban, hanem a most pillanatában, ott, a fák között. Ezáltal boldogabbak vagyunk, és még több jó dolgot vonzunk be az életünkbe. Nyitottabbakká válunk a nemesebb gondolatokra, feladatokra.

Amennyiben élethelyzetünk, kötetlen munkahelyünk és anyagi helyzetünk engedi, akár oda is költözhetünk, például egy erdei házba.

Akár ott lakunk, akár csak pár órára látogatjuk is az erdőt, általa sokkal természetesebbé válunk, az élet nehézségeit sokkal könnyebben meg tudjuk oldani. Ha egy-egy alkalommal csak rövid időre is sikerül visszamennünk a természetbe, az életünk lassan, de biztosan megváltozik. Bármely évszakban a hétvégét, a szabadnapjaidat vagy minden napodból legalább pár órát javasolt ebben a zöld, megnyugtató környezetben tölteni.

A külső, pénz alapú értékrend helyett a belső értékrend lesz a meghatározó, a természetes. Ezzel jót teszel másoknak is: boldogabb, emelkedettebb leszel, ennek mások is örülnek, és ők is átveszik a nyugalmat. Ettől értékessé válsz, mert megtanulod értékesnek látni magadat.

 

Mottó: Érezd jól magad a természettől és magadtól is. S a belső csend megnyílik.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 20
Heti: 60
Havi: 769
Össz.: 145 376

Látogatottság növelés
Oldal: Természetünk energiája
Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán - © 2008 - 2018 - ujaranykor.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: ujaranykor.hupont.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »