Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán

Az Aranykorral elindult a lehetőség, hogy az isteni tiszta jót megtapasztaljuk. Lelki napsütéses áldást! ujaranykor kukacgmail.com

Felismerni, megállapítani, továbbmenni

Szerző: Gyarmati Gábor  |  2013.07.30. Lexi.hu

Ha megélek egy pillanatot, de tényleg igazán megélem és átélem minden fájdalmas rezdülését, vagy örülök minden pozitív oldalának, akkor abból levonhatom a tanulságot, és bölcsebbé is válok általa.

Az életünk vonata apróbb vagy nagyobb eseménymegállóknál megáll, és élvezzük vagy elszenvedjük az adott élethelyzetet. Naponta jönnek velünk szembe feladatok: kisebbek vagy nagyobbak, nehézségek, boldogságos pillanatok, s mindezzel úgy vagyunk, hogy mindig csak örömet szeretnénk kapni. Ám földi iránytűnk úgy van beállítva, hogy bizonyos feladatokon is át kell mennie, és ebben ott van az örök szenvedés, felemelkedés, öröm, lecsúszás körforgása.

Az ember a cselekvés előtti utolsó pillanatban aggódik a legjobban. Olyankor feltámad egy amolyan „jaj, lépni kell” lépés előtti félelem, amiként a jin átmegy jangba, még picit ott van a fekete, de már nagyban ott a fehér. Ezt az ego csinálja. Az ego mindig aggódik, fél az újtól. Ezért is foglalja el magát az életben zajjal, képekkel, folyamatos cselekvéssel, hogy ne kelljen gondolkodni, és érezni a belső lelki pillanatok megélését. Ezen új helyzet fogadtatása sok mindentől függ, például a mindenkori lelkiállapotunktól.

Természetesen egy halálhír után nehezebben kezelünk egy elénk érkező nehéz feladatot, ha pedig minden csodálatos körülöttünk és ezáltal bennünk – például hirtelen meggazdagodás vagy gyermek születése után –, egy nehézséget is mosolyogva fogadunk. Ezek az összetett feladatok, az „egyik nehézséget követi a másik” helyzetek edzik a legjobban az embert. Utána egy hasonló helyzetet könnyebben veszünk, hisz arra már immúnissá váltunk, amiként a bennünk lévő gyakorlat vérré vált. Minden ilyen nehézség után – amit amúgy csak általunk kreált bajként kezelünk –, érdemes elgondolkodnunk, hogy miért is kaptuk mindezt. Miután felismertük a problémánk okát, és levontuk a tanulságot, tovább kell mennünk életünk vonatán.

Minden megállót mi vonzottunk magunkhoz félelmeinkkel, aggódásainkkal, negatív prekoncepcióinkkal. Ez az élet most itt, a földön, lelkünk ilyen feladatok általi edzéséről szól. Soha ne add fel! Mindig menj tovább utadon! Szíved vezetésével.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 46
Tegnapi: 20
Heti: 87
Havi: 796
Össz.: 145 403

Látogatottság növelés
Oldal: Felismerni, megállapítani, továbbmenni
Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán - © 2008 - 2018 - ujaranykor.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: ujaranykor.hupont.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »