Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán

Az Aranykorral elindult a lehetőség, hogy az isteni tiszta jót megtapasztaljuk. Lelki napsütéses áldást! ujaranykor kukacgmail.com

Modern postakocsi

Szerző: Gyarmati Gábor  |  2013.07.22. Lexi.hu

Utazás. Utazni lehet sokféle járművön: repülőn, vonaton, saját autóval, de divatba jött ismét egy régi-új utazási forma is: a postakocsi. Próbáltad már? Érdemes.

Kezdjük az elején! A „kocsi” szó eredete: „Kocs községi”, mivel ott készültek Európában (vagy talán a világon) először ló vontatta, embert és terményt szállító kocsik. Ha kiejtjük az angolok coach, azaz vidéki busz jelentésű szavát, valahogy így: „kócs”, rájöhetünk, hogy bizony ez az angol szó is a magyar kocsi szóból származik.

A postakocsik régen városokat, távoli országrészeket és országokat kötöttek össze. Sokszor ezek voltak az egyetlen kapocs a mindentől távol eső vidék és a modernebb városok között. A postakocsik nemcsak a postát vitték, hanem utasokat is szállítottak.
Ma ennek a régi postakocsinak ismét divatja van, de manapság már kisbuszok viszik az országok között a postát, leginkább csomagokat és az utasokat.

Miért vág neki egy ember hosszú, akár másfél napot is kitevő utazásnak, hogy eljusson egyik országból a másikba, amikor repülővel is megtehetné ugyanazt az utat, sokkal gyorsabban?
A válasz a furcsa szabályokban rejlik. A repülőre nem vagy csak ketrecekbe rakva lehet felvinni házi kedvenceinket: a kutyákat, macskákat. Így az állatokkal utazóknak érdemes lehet ezt az utazási formát választani. Vannak, akik rengeteg csomaggal, költözési szándékkal indulnak útnak. Számukra is a háztól házig közlekedő modern postakocsi a legideálisabb. Ezen kívül a csomagokat is egyszerűbb valakinek odaadni, aki megbízható, és biztosan tudjuk, hogy végig az autójában lesz a csomagunk, és a címzett egyben kapja meg a porcelánkészletet vagy a nagymama legutóbbi csodálatos süteményét. Ezen célra is jó és biztonságos a modern postakocsi. Végül pedig van, aki csak azért ül bele, mert világot szeretne látni, és ez az országútról jóval könnyebb, mint a fellegek közül, a repülőből.

Ám tudnod kell, hogy a modern postakocsi nem busz, nincs meghatározott indulási és érkezési ideje. A menetrendjét az élet írja. Például az, hogy hányan szállnak be, hányféle helyen, egymástól milyen távolságokban, illetve mennyi csomag miatt kell kitérőt tenni, mielőtt hosszú útjára kel a postakocsi.
Tanulságos és élmény teli tapasztalatot szerez az, aki a postakocsin való utazást választja. Próbáld ki egyszer te is! De az érkezés napjára semmit ne tervezz, csak alvást!

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 27
Tegnapi: 16
Heti: 328
Havi: 1 479
Össz.: 142 199

Látogatottság növelés
Oldal: Modern postakocsi
Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán - © 2008 - 2018 - ujaranykor.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: ujaranykor.hupont.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »