Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán

Az Aranykorral elindult a lehetőség, hogy az isteni tiszta jót megtapasztaljuk. Lelki napsütéses áldást! ujaranykor kukacgmail.com

A sors kit hova vezet? II. rész – A 7 fő életterület

Szerző: Gyarmati Gábor  |  2013.09.03. Lexi.hu

Mi a 7 fő életterület? A család, a párkapcsolat, a gyerekek, iskola/munka, egészség, a lakhatás és a kikapcsolódás. 

Természetesen az első 3: a család, a párkapcsolat és a gyerekek szervesen összetartoznak, de mivel ezek közül mindegyik más és más emberi kapcsolati feladatokat és hétköznapi megoldandó helyzeteket hoz, ezért érdemes külön megemlíteni és vizsgálni azokat. A munka és az iskola kortól és élethelyzetektől függnek, de általában hasonló jellegű tanulási helyzeteket hoznak, még akkor is, ha elsőre teljesen különbözőnek is tűnnek. A lakhatás és a kikapcsolódás is jelentősen összefügg, hiszen a kikapcsolódás öröme akkor lehet csak teljes, ha a lakhatásunk megnyugtatóan biztosított.

Amennyiben ezen 7 fő életterület közül bármelyikben baj mutatkozik, akkor az életünk hétköznapjai kibillennek rendes kerékvágásukból. Főleg akkor, ha több életterület is érintett. A baj abban mutatkozik meg, hogy mindig jönnek szembe feladatok, váratlan vagy előre tervezhető, de biztosan bekövetkező, a hétköznapi szokásostól eltérő élethelyzetek. A fő kérdés az, hogy mi miként tudjuk ezen feladatokat megoldani. Milyen gyakorlati, gondolati, szóbeli, cselekvésbeli megoldást vetünk be a feladat megoldására? A feladatokat még születésünk előtt vállaltuk, és ezek megoldása előrébb visz bennünket lélekfejlődésünk útján, lehetőleg felismerésekkel gazdagítva. Természetesen a feladatok néha nehezítve jönnek, több életterületen egyszerre. Például valakinek a családtagja megbetegszik, így több munkateher jut a másikra, s közben a gyerekkel is gond van az iskolában, netán a munkahelyen egy kollégánknak vannak velünk gondjai, és még sorolhatnám… Ugye ismerősek ezek a szituációk?

Nehezebbé, de belső, nemes értelemben gazdagabbá is teszik a megoldást, hiszen minél nagyobb gubancot tudunk kibogozni, magunknak és másoknak viszonylag kevés sérülést okozva ezzel az életben, annál jobb lesz mindenkinek. Azt is tudni kell, hogy néha olyan mértékben elhatalmasodnak több életterületen a gondok, hogy megoldhatatlannak tűnnek. Az mindig legyen a fejedben, hogy csak annyi feladatot kapsz, amennyit a te képességeiddel meg is tudsz oldani, mivel a megoldáson való gondolkodás és kivitelezés is fejleszt. Minél több életterület érintett egyszerre, annál nehezebbnek tűnik.

Vannak sorsfordulatok, melyek kilendítenek és néha kirepítenek a mindenkori élethelyzetünkből. Például munkahelyet lehet váltani, elköltözni, de előfordulhat, hogy a válással újra szinglisorba és utána új párkapcsolatba kerülünk. Azonban ilyen hétköznapi szürkeségből kirepítő érzés lehet a gyermek születése is. A család új tagja, mint tudjuk, teljesen megváltoztatja életünket. Nemcsak a hétköznapjainkban lesz több feladatunk – ugye nem kell sorolni –, hanem belső felfogásunk is módosul az élet minden területével kapcsolatban, s ha jól odafigyelünk, fejlődünk. Minden születendő csemeténkkel többek vagyunk, hiszen ők mindig többet hoznak ki belőlünk. Önmagunk gyermekségével találkozunk.

Mottó: Igyekezz minden életterületedet rendben tartani. Ha feladatot adó esemény következik be, fogadd szeretettel és megértéssel, s próbáld mielőbb okosan és szépen megoldani.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 53
Tegnapi: 16
Heti: 354
Havi: 1 505
Össz.: 142 225

Látogatottság növelés
Oldal: A sors kit hova vezet? II. rész – A 7 fő életterület
Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán - © 2008 - 2018 - ujaranykor.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: ujaranykor.hupont.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »