Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán

Az Aranykorral elindult a lehetőség, hogy az isteni tiszta jót megtapasztaljuk. Lelki napsütéses áldást! ujaranykor kukacgmail.com

Túlhordott barátság

Szerző: Gyarmati Gábor  |  2013.08.20. Lexi.hu

Volt három jó barát. Sülve-főve együtt voltak. Együtt laktak egy kollégiumban, együtt jártak bulizni, együtt ünnepelték a karácsonyt. Igaz, máshol dolgoztak, de szabadidejük nagy részét közösen szervezték, és együtt töltötték. Ugyanazt ették, ugyanazt itták. Ez az időszak szinglikoruk jó idejét lefedte. 

Aztán jött az egyikük életében az első szerelem, s ez a fiú el-elmaradozott a másik két barátja mellől, akik idővel szintén párt találtak maguknak. Csakhogy összeköltözésre párjukkal még semelyik sem gondolt. Így időnként, amikor a barátnők távol voltak, a három barát összejött egy-egy vacsorára, de már csak fizikailag tartotta őket össze a közös lakóhely. Egyre több volt a veszekedés – apró, jelentéktelen dolgokon. Persze, hiszen lelkileg már nem tartoztak össze. A baráti közösség véget ért, s bizony a veszekedések olyan mértékben erősödtek közöttük, hogy végül „okos enged…” alapon az egyik el is költözött. Mindháromnak fejlődő párkapcsolata volt már, ideje volt párjukkal összekötni a sorsukat és hozzájuk költözni.

A fenti példa egy sematikus minta arra, hogy az életben például közös lakással vagy közös munkahellyel összekerülünk emberekkel. Ez tanítási és túlélési lehetőséget ad mindegyik fél számára. A közös sorshelyzet azonos nézőpontot ad, és tudják egymást támogatni útjukon. Ezek lehetnek alkalmi vagy akár évtizedek óta tartó barátságok, melyek közös fedél alá hozzák a feleket. Itt most jó barátságokról van szó, nem felületes haverságról.

Általában ezen közös együttélések – ha különböző nemek közötti barátságokról van szó – hosszú távú párkapcsolattá általában nem alakulnak, hisz más a küldetésük, s ha az érzéseikre időben hallgatnak, akkor szétlibbennek, mielőtt a fenti példában lévő harc elindulna. Sok esetben a különköltözés után a barátságok szépen megmaradnak, míg ha az együttélés folytatódott volna, a barátság szétszakadt volna. Ezért tudni kell jól időzíteni, mert ezzel emberi kapcsolataink is elmúlhatnak. Egy hosszú távú  jó barátság viszont aranyat ér!

A régi életünk nem akkor ér véget, amikor mi gondoljuk, hanem akkor, amikor egy új életszakasz kezdődik más helyen, más emberekkel. És ez az új életszakasz mindig új életet hoz, eljövetelét lehet érezni, de kigondolni, tervezni lehetetlen. Akad, akinek életében hasonló szituáció több is előfordul, van azonban, aki egész életében csak legfeljebb egy ilyet tapasztal meg.

Érdemes elgondolkodni a következő sorokon: Bárhogyan és bárhol is vagy az életedben, éld meg a pillanatokat mindig a legjobban ott, ahol és akivel vagy. S amikor kell, menj tovább új életszakaszod felé. Mert a barátság jót szül, de a túlhordott barátság csak bajt hoz.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 55
Tegnapi: 16
Heti: 356
Havi: 1 507
Össz.: 142 227

Látogatottság növelés
Oldal: Túlhordott barátság
Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán - © 2008 - 2018 - ujaranykor.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: ujaranykor.hupont.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »