Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán

Az Aranykorral elindult a lehetőség, hogy az isteni tiszta jót megtapasztaljuk. Lelki napsütéses áldást! ujaranykor kukacgmail.com

A sors kit hova vezet V. rész: Az életút és az életterületek kapcsolata

Szerző: Gyarmati Gábor | 2014.01.06.

A 7 fő életterület a család, a párkapcsolat, a gyerekek, iskola/munka, egészség, az otthon és a kikapcsolódás.

Ha egy életterület nem működik vagyis nem az életútnak megfelelően éli valaki, attól még a többi életterület fel tudja húzni a többi közé és a hétköznapjait egy jó darabig jól tudja élni. Ám, ha több életterület rosszul működik, vagy rosszul van kivitelezve, akkor bizony az életútjáról leesett, lelépett az illető. S mivel több életterület váltásához van szükség az életútra visszakerüléshez, ezért a változás amiben a lépést meg kell tennie, több életterületét, tulajdonképpen az egész életét fogja érinteni.

1 A család életterület mindig adott. Szüleinket, testvéreinket (előzetesen leszületésünk előtt) kiválasztottuk, így valamiképpen velük vagy nélkülük kell élnünk. Az ember elhagyhatja a családját, s ezzel teljesíti életfeladatát vagy letér róla. De mindenképpen életfeladat a családunk. A gyermek- szülő kapcsolatok, ahogy mi viszonyulunk szüleinkhez nagyon fontos mintákat mutatnak és a testvérkapcsolatok is nagyon sok mindenre tanítanak. Hisz vannak örökké együtt levő testvérek mégis lehet (megjátsszák, hogy) utálják egymást, mégis a legfontosabb védőbástyák egymás számára. S vannak olyan testvérek, akik olyan távol élnek lelkileg egymástól, hogy még ők sem veszik észre a másikat, pedig lehet egy lakásban vagy városban laknak.

2. Párkapcsolat. Csak akkor van jó úton, ha jó párkapcsolata van vagy ha nincs párkapcsolatban, akkor jól érzi magát egyedül. Most vegyük a párkapcsolatot: A párkapcsolatban nem csak a társnak kell jó energiájúnak és szándékúnak lennie, és itt lehetne még sorolni az ott felmerülő szükségeket. De az is lényeg, sőt ez az igazán lényeg, hogy a kettőjük nyitott és belső viszonya milyen mértékű. Milyen minőségű. A nyitott viszony az amit a külvilág felé tesznek és amit egymás számára meg (mernek) mondani. A belső viszony az, ahogyan egymást tolerálják és ahogyan együtt élnek (amikor együtt élő párkapcsolatról van szó). Ide tartozik a szexualitás is. Ez belső viszonyon alapszik. Hisz a külsőség megnyilvánulása vagyis az együttes szex a szeretet testi megélése, mindig lelki alapú. Gondoljunk csak bele. Egy nő és egy férfi lehet nem tudnak mit kezdeni egymással szexuálisan, míg a másik férfival a nő csodát tud megélni. S ez nem csak a kisugárzás és szexuális vonzalom kérdése, hanem az, hogy belül a pár tagjai külön-külön lelkileg milyen viszonyban vannak egymás felé. Ezért van az, hogy mondjuk a párkapcsolat elején fantasztikus szexuális élményeket megélő pár idővel elunalmasodik, mert belül a kapcsolatuk is elsilányul. Ennek lehet oka, az hogy teljesítették együttes lelki feladatukat és tovább kell menniük vagy az is lehet, hogy valamelyik hibát követett el pl. lelkileg nem jól gondolkodik és energetikailag elcsúszott távol került a másiktól. Sokféle oka lehet.

3. Gyerekek. A párkapcsolatban van az egyik legfontosabb teremtés, a létre és az életre hozás, amit főleg a nőknek köszönhetünk. A nők számára a teremtésben a gyermek a legfontosabb. Természetesen az is nagy felismerésekhez juttathat el valakit és nagyokat alkothat akinek nem lehet gyermeke. Most vegyük a gyermekes szülőket. Attól függően, hogy hány gyermekük van, milyen (egészségügyi, anyagi) körülmények között születtek vagy élnek ez mind és még sok minden befolyásolja a megélést. A gyerekek mindig adottak. Már olyan értelemben, hogy a gyermekeink mindig a gyermekeink maradnak és örökké (legalábbis ebben az életben) felelősséggel tartozunk irántuk. S bárhol is vagyunk, s bárhol is vannak felelősségünk van feléjük. Itt viszonylag kevés esetben lehet lelépni az életútról csak akkor, ha eldobjuk a gyermekeinket vagy nem életkoruknak és lelki beállítódásuknak megfelelően neveljük őket. A nő mindig a gyermeke mellett kell maradjon. Ez alól csak nagyon-nagyon kevés eset a kivétel. Ezeket most nem soroljuk fel, hisz sokrétű lehet a körülmény, de mindenképp egyedi és semmiképpen nem általánosítható.

4. Az iskola és a munkahely között az időbeliség jobban a munka oldalára nyomja a mérleget. Míg az intenzitás az iskola serpenyőjét nyomja. Egy iskola mindig véges. Látható, hogy hány év a tanfolyam, iskola, egyetem és utána vége. Persze lehet még tovább máshová is menni tanulni de az már más aspektus lesz, így biztosan nem állandó. Az iskolák és munkahelyek mindig szabott embereket hoznak az életünkbe. Általában egy vagy több olyant is, akiktől van mit tanulnunk, az esetleges kellemetlen viselkedése miatt. Akiket természetesen magunknak köszönhetünk. Hiszen ő csak visszatükrözi a mi viselkedésünket vagy gondolkodásmódunkat, rossz tulajdonságunkat, ne adj Isten lelki deformitásunkat. Az iskola főleg a kis gyermekkorban azért döntő meghatározó, mert a lelki és bizony egos fejlődésünk legintenzívebb időszakában kapunk pofonokat vagy tanításokat, amik, ha nem jól vesszük a kanyart, elvihetnek zsákutcákba, és ezek később a felnőtt korú már munkás éveink alatt visszaköszönnek. Mik ezek? Általában saját tanulni, illetve felismerni valóink az emberi kapcsolatainkban és bizony ezek intenzíven tudnak sok esetben törést okozni, amit aztán később nagyítva folyamatosan visszadob az élet további emberekkel, akik rávilágítanak eme gyengeségeinkre, megoldatlan dolgainkra. Ezek az emberek sok esetben valamikor vagy a kapcsolat elején voltak barátaink, aztán csalódunk bennük, mert félreismertük őket, illetve felismerjük, hogy addig hazugságban tartottuk magunkat. Vagy a végén lesznek ellenségeinkből barátok, amikor felismerjük azt amit tanítottak nekünk és hálásak leszünk nekik érte. De természetesen vannak olyan barátok is, akik mindig mellettünk vannak és pozitívak vagyunk egymás számára. S mégis így együtt egymást segítjük a fejlődés útján. Az iskola azonban rövidebb ideje miatt kisebb, a munka viszont nagyon komoly mértékben befolyásoló tényező az ember mindennapjaiban. Hisz felnőtt korban már sokkal nehezebben változik és bizony nehezebben is oldja meg az elé került lelki útvesztőket. Ezen útvesztők le is tudják lökni életútjáról, Ha van ilyen ember az életünkben, akkor azért, ha nincs akkor meg azért. A munkahely (bár egyre ritkább) lehet egy életen át tartó, de legalábbis több évtizedig megélt hivatás is. Ami komoly, nagyon komoly berögződésekkel, önhazugságokkal, baj elfogadása normális dologként is járhat. A munkahely nem csupán pénz kereseti lehetőség, nem csupán lelki felismerések színhelye, hanem az emberi teremtésnek egy fő területe. Hisz az ember a munka során létrehoz valamit. Akár adminisztrációban, akár termelésben, akár kereskedelemben vagy másutt dolgozik. Írott munkát, új terméket (vagy annak részét), üzletet stb. hoz létre.

5. Egészség: az előző és utóbbi életterületek visszatükrözője. Vagyis az egészség hiány akkor van amikor valamelyik vagy több életterület nem működik jól.

6. Otthon függ az előző területektől. A lakhatás az egyik legkomolyabb teremtő munka. Használjuk is otthont teremt kifejezésünkkel. ott hon vagyis ott élek, ott a lakás ahol a honom. Honomba térek. Hisz van aki elveszíti a lakását mondjuk párkapcsolati válás vagy munkája elvesztése miatt, de az élet mindig vagy nagyon sok esetben felkínál másik lehetőséget, ha jól figyel az illető. Csak akkor veszíti el teljesen a lakását, ha nem életútjának megfelelő döntéseket hoz egymás után sorozatban, vagy az is része volt az életútjának.

7. Kikapcsolódás: mindig függ az előző 6 életterülettől. Hisz ha bármelyik korábbival baj van, sőt ha netán több életterület is kátyúban van, akkor kevésbé tud az ember felüdülni, kikapcsolódni. S az is meglehet, hogy valaki szokásokba, mániákba, függőségekbe, mint pl. alkoholizmusba, vagy egyszerűen önhazugságokba menekül és ezzel gyakorlatilag letakarja maga elől a problémát.

Természetesen mindig megfigyelhető az életterületek egymásra hatása. Hisz ha az egyikkel bajunk van az mindig kihat kis vagy nagy mértékben a másikra. Sokszor előfordul, hogy egy-egy életterület mint csúszdán összekötött hordókat húzza maga után a többit és az összes egyszerre borul be. Mivel magam ezt kétszer is átéltem nagy áldásnak tartom két okból. Egyrészt, mert ez biztos tényleg felismeréshez vezet, másrészt tiszta lappal lehet új helyzetet teremtve kezdeni az olyanok helyett amiket elhazudtunk magunk előtt. Fájdalmas természetesen, de mindig hasznos. Hosszútávon mindenképp hasznos.

+++

Egy cikk a spirituális ébresztésekről, az ébrentlét és az alvás különböző fogalmairól

 

Ébresztés

 

 Jelenleg az egyes Aranykori ébresztési fázis zajlik. Az emberek 10%-a teljesen fel van ébredve. Naponta dolgozik magán, önismeretét gyakorolja, Istennel és égi segítőivel napi szinten kommunikál. S persze másokat is segít lelki fejlődésében, közvetett vagy közvetlen módon. Ezek közül néhány tevékenység példa: cikkek (pl. Facebookra) vagy könyv írása, lelki segítés jó szóval, baráti átöleléssel, szeretet küldéssel, dalokkal, programokkal a pozitív jó gondolkodás elősegítéséért. Egy tudatos ébredt ember tiszta állapotában egyáltalán nem bánt meg senkit, vagy ha ez mégis megtörténne, akkor igyekszik, hogy ha visszacsinálni már nem is lehet, de legalább enyhítse a bajt, amit szavával, cselekedetével csinált.

 

Az emberek egy további 20%-a a rendszeresen visszaalvó állapotban van. Vagyis 1-2 hétig foglalkozik önmagával, imádkozik, netán idézeteket olvasgat illetve írásokat tesz fel honlapokra, Facebookra, Aztán amikor történik valami jelentősebb racionális esemény az életében, nem Istenhez fordul segítségért, nem önismerettel oldja meg hanem régi beidegződésekkel dolgozik, vagyis várja, hogy majd valami lesz, másokat hibáztat, netán kapkod. Így nem fejlődik lelkileg. Hisz a racionális eseményeket, sors helyzeteket, betegségeket azért kapjuk hogy lelkileg megoldjuk a dolgunkat. Aztán lehet, hogy ez a csoport tagja 2 hét vagy esetleg 3 hónap múlva valahogy csak kikeveredik a bajból és akkor újra felébred van ideje jó állapotában spirituális kérdésekkel foglalkozni, imádkozik, feltesz idézeteket a Facebookra, netán segít másokat. De mindig visszaalszik.

 

Erre van a mostani ébresztési időszak. Őket célozza meg a Mennyei Atya és az égi támogatói. Ebben segítünk mi is.

 

Van a harmadik csoport akik alvók. Jelenleg az emberek 70%-a Ebbe a csoportba tartozó ember, aki Istennel lehet néha kapcsolatban van, mondjuk imákon keresztül, de nem foglalkozik önismerettel napi szinten, és a racionális munkahelye mellett, tudatosan nem végez semmiféle 'társadalmi, ember segítő munkát', amely a másikakat lelkileg vagy más módon emelhetné. Az, hogy valakinek jó szíve van és fizikailag segít, de közben másokat megbánt az még az alvó állapot. Ha nincs is más képessége kinyílva, de legalább imádkozhatna magáért, embertársaiért, a Földért. Csak templomba járni vagy akár otthon imádkozni, hogy az Isten oldja meg a dolgunkat, de magunkért lelki fejlődésünkért nem tenni a legmélyebb alvásnak számít. Hisz mástól jelen esetben Istentől várja el, hogy oldja meg a dolgát

 

Hamarosan egy másik csoportot is elkezdenek felébreszteni. Ez a világ lakosságának másik 30%-át jelenti. Egy nagy lelki esemény kapcsán (amely nem szükségszerűen racionális külső esemény lesz!) sok sok ember véglegesen fel lesz ébresztve, ám egy töredék részük aki nem hajlandó magáért tenni lelkileg mély altatva lesz.

 

 

 

Lássuk az alvás, a rendszeresen visszaalvás, a mély altatás és az ébredtség fogalmát a spiritualitásban.
Az alvás fogalma a spiritualitásban az, hogy teljesen a racionális életét éli valaki vagyis eljár dolgozni. Hazamegy, ellátja a családját étellel, mos, takarít, moziba , racionális rendezvényekre, jár Sorolhatnám. De lelki fejlődéséért nem tesz. Nem olvas vagy hallgat olyan önismereti anyagokat, amelyek rávezetnék őt önfejlesztő technikákra, nem gondolkodik el azon, hogy miért történik ez és ez az életében. Ritkán de inkább (a vallása) által támasztott szokás vagy elvárás miatt imádkozik. Nincsenek önmagával felismerései. Másokkal van elfoglalva, pletykál, híradót néz, ahol mások bajai vannak és ezzel feledteti a saját feladatait. Istent mint külső segítőt tekinti és nem mint önmaga részét, aki alkotni tudna magáért vagy másokért. Az alvás állapotból időnként kap ébresztést, valamilyen esemény (netán baleset, betegség) megállítja hogy gondolkodjon el és ilyenkor lehetősége van felébredni, hogy önmagával foglalkozzon vagy választhatja, hogy alszik tovább és racionális életet él.

 

A rendszeresen visszaalvás mint a fenti második csoportban is jellemeztük két állapot folyamatos váltogatása az alvás és ébrenlété: alszik (csak racionális dolgokkal foglalkozik), időnként felébred, ráébred dolgokra, egy ideig, amíg jó hangulat periódusa tart netán még másokat is segít aztán egy mélyebb hullámnál bezárkózik és megint a racionális eseményekre de főleg másoknak bajainak a kibeszélésére és nem megoldására koncentrál. Ebből fel lehet ébredni egy tudatos odafigyeléssel, jelen léttel. Eleinte nehéz, de megtanulható állapot az ébredtség.

 

A mély altatásos spirituális állapot ugyanaz mint az alvás, de ebből nem kap ébresztéseket és ebben az életében, sőt lehet több további életében sem lesz lehetősége, hogy felébredjen. Ez nagyon fájdalmas állapot. Nem csak anyagilag, hanem lelki értelemben is. A gittegyletekhez papíron kapcsolódni, de tevőlegesen nem tenni semmit magáért vagy az emberekért, csak szóban mondani, hogy milyen ügyes mert ő tagja valaminek, ez természetesen a legalvóbb szembekötéses állapotot jelenti.

 

Az ébredt állapot a spiritualitásban az amit az írás elején az első csoportra már megemlítettem.
Az Aranykor elsősorban nem azt jelenti, hogy spirituális körökhöz kell csatlakoznod, hanem főleg azt, hogy önismeretedet kell fejleszd és napi szinten a racionális eseményekből ismerd fel hogy mit kell tanulnod, miben kell még fejlődnöd. Szép idézetek gyűjtése , másokénak megcsodálása. kevés. Az még nem adja a lélekfejlődést, ha nincs mögötte a tudatos felismerés, és a lelki cselekedet és munka önmagadért. Amikor valaki csatlakozik Földépítő és az emberiség jövőjét védő, valós tetteket végző csoporthoz, az már emelkedettebb Aranykori formája az ébredtségnek.

 

2013.02.14.

 

Gyarmati Gábor

 

copyright: Istené17.jpg

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 20
Tegnapi: 20
Heti: 61
Havi: 770
Össz.: 145 377

Látogatottság növelés
Oldal: A sors kit hova vezet V. rész: Az életút és az életterületek kapcsolata 2014.01.06.
Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán - © 2008 - 2018 - ujaranykor.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: ujaranykor.hupont.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »