Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán

Az Aranykorral elindult a lehetőség, hogy az isteni tiszta jót megtapasztaljuk. Lelki napsütéses áldást! ujaranykor kukacgmail.com

John Lennon: Képzeld!

Képzeld! nincs mennyország
Könnyű az, ha megpróbálod
Nincs pokol sem alattunk
Felettünk csak a kék ég
Képzeld minden ember
A máért él...

Képzeld! nincsenek országok
Nem nehéz megtenni
Nincs okunk ölni vagy valamiért meghalni
Nincsenek vallások sem
Képzeld! Minden ember
Az életét békében tölti...

Azt mondhatod álmodozó vagyok
De nem én vagyok az egyetlen
Remélem egy napon csatlakozol hozzánk
És a világ egy lesz

Képzeld! nincsenek tulajdonok
Kíváncsi vagyok, meg tudod-e tenni
Nincs szükség a mohóságra vagy az éhezésre
Az ember testvériség
Képzeld! minden ember
Osztozik a világon...

Azt mondhatod álmodozó vagyok
De nem én vagyok az egyetlen
Remélem egy napon csatlakozol hozzánk
És a világ egy lesz

Fordította: Gábor   

2014.01.12.

 

Boldog karácsony

Napjaink és egy napunk is mindig áldással vannak teli. S ha ebben tudunk lenni, létezni, akkor bármilyen környezet is vesz körbe bennünket, jó nekünk. Ám ha a környezetünket úgy alakítjuk, ahogyan a belsőnk szeretete igényli, akkor még jobb nekünk és hozzátartozóinknak.

Egy ősibb korban, amikor karácsonyfa még nem létezett, lélekkel telve ünnepelték meg a szeretetet. S ez az ünneplés a lélektől lélekig szállt. Örömmel és boldogsággal, tánccal teli. Ezt kell újra megtanulnunk.

S lehet ekképpen is: Reggel kimész a mezőre vagy erdőbe, a lényeg, hogy természeti környezet legyen. Mondasz egy imádságot Istennek hálát adva mindazért, amit kaptál egész évben. S fél órát magadban vagy gyermekeid párod társaságában sétálsz a tájban. Majd hazamész, magaddal viszel egy lehullott falevelet, követ vagy fűszálat, csak, hogy a természet egy darabja, amit nem károsítással szedtél ott legyen veletek. Utána otthon rendbe teszed a házat. Fel is díszítheted. De próbálj meg magad készítette díszeket használni. Utána készíthetsz ajándékot is, de egy alma is megteszi, amit egész éven át azért nevelgettél amíg a fán volt s úgy óvtál miután leszedted, hogy tudtad ez ajándék lesz.

S este gyerták gyújtotok, leültök a karácsonyfa vagy egy ág köré, ha lehet családi körben és beszélgessetek az évben történtekről, énekeljetek közösen és érezzétek jól magatokat a történeteitek mesélésével. Lehet számot is vetni, azzal, hogy halottaitokat ismét elbúcsúztatjátok, veszteségeiteket elengeditek. De a legjobb, ha vidám dolgokkal töltitek a legtöbb időt. S utána legyen a vacsora mindenféle kötelező étlap nélkül. Azt egyetek, amit a leginkább szeret a család. S jól érzitek magatokat tőle. S ha készültetek ajándékkal, akkor adjátok oda egymásnak, ami lehet vers, papírból készített ajándék vagy egy pici zenedarab eljátszása. S ezek a tárgyacskák tíz év múlva is ott lesznek az ajándékozott szekrénykéjén.

Majd nyissátok meg az isteni új évet, amely karácsonytól karácsonyig, (tulajdonképpen december 21-től december 21-ig) tart. A fény örömét a fény hiánya idején tudjuk a legjobban értékelni, s ez ezeken a napokon van. Ha lehet a családi együttlét alkalmával csak természetes dolgokat, hangszereket használjatok. S este hálaimát mondva zárjátok az ünnepi estét és áldjátok meg egymást, amire emlékeztek majd évtizedekig. Hisz az így felmerült történetek, akár igazak, akár mesések, örökre veletek lesznek, s a fogadtatása is, ahogyan nevetett rajta a kisgyermek vagy könnybe borult tőle az anyuka.

Ez is egy karácsonyi lehetőség.

 

+++

Új Aranykor Isten szava betű formában

Amiként a Föld is forog tovább a tengelye körül, s amint az ember lelke is változik, mindig újra vágyik, s újat alkot, Új Aranykor is visszatért frissességével.

 

 

Isteni áldás

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 42
Tegnapi: 20
Heti: 83
Havi: 792
Össz.: 145 399

Látogatottság növelés
Oldal: John Lennon Képzeld!
Új Aranykor, avagy egy új korszak hajnalán - © 2008 - 2018 - ujaranykor.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: ujaranykor.hupont.hu - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »